Ciorba de sfecla rosie

Ciorba de sfecla rosie

Ciorba de sfecla rosie te invioreaza si te binedispune doar daca o privesti. Este asa de frumos colorata, ca o vei iubi din prima clipa. Iar garnisita cu putina smantana sau iaurt, este dementiala. Incercati-o si va asigur ca nu veti da gres.

Ingrediente:
1 sfecla rosie foarte mica
1 ceapa
1 morcov
1 patrunjel
1 felie mai mare de telina
1-2 ardei kapia rosu
3-4 cartofi potriviti ca marime
iaurt sau smantana cand se serveste
ulei de masline                                patrunjel frunze si leustean dupa gust

Toate legumele se spala, se curata de coaja si se toaca marunt.

Intr-o oala de aproximativ 2-3 litri puneti putin ulei de masline si un pahar mare cu apa si sotati cateva minute legumele, mai putin cartofii.

Acoperiti apoi totul cu apa si lasati sa fiarba la foc mic in jur de 25 de minute.

Puneti si cartofii cubulete si mai lasati sa fiarba pana cand toate legumele sunt bine facute.

La final condimentati cu patrunjel frunze si leustean dupa gust, iar inainte de servire adaugati in farfurie o lingurita de smantana sau iaurt gras.

Delicios!
Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *