Ciorba de porc a la grec

Ciorba de porc a la grec

Ingrediente:
250-300 grame pulpa de porc taiata cubulete mici
1 ceapa
1 morcov
1 pastarnac
1 felie telina
1/4 ardei kapia
1 catel de usturoi
50 grame smantana grasa, 35% grasime
1 galbenus
tarhon si leustean pentru aroma
1-2 linguri zeama de lamaie( optional)

Carnea se pune la fiert intr-o oala mare cu aproximativ 3 litri de apa. Lasam sa fiarba in jur de 30 de minute, timp in care luam spuma de cate ori este nevoie.

Curatam legumele si le tocam dupa preferinta.

Odata carnea aproape fiarta, adaugam legumele, mai putin usturoiul, completam cu apa calda daca este cazul si lasam sa fiarba bine.

Smantana o amestecam cu galbenusul si usturoiul dat pe razatoarea mica sau prin presa de usturoi.

Cand carnea si legumele sunt bine facute, adaugam cate putina ciorba peste smantana, amestecand incet sa se omogenizeze pana cand amestecul de smantana si ou devine fierbinte. Acum putem sa punem totul in oala si mai lasam pe foc vreo cateva minute.

Condimentam cu tarhon si leustean dupa gust, eventual si putina zeama de lamaie daca vreti sa fie putin mai acrisoara.

Gata ciorba delicioasa si satioasa.
Sa va fie de bine, dragi gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *