Ciorba de pastai cu smantana

Ciorba de pastai cu smantana

In ultima perioada am servit ciorba in fiecare zi. Are foarte multe legume, mai ales ca lui Matei ii plac ciorbele mai groase: multe legume si putina zeama. Mananca un castronel si se culca😀
Iar eu sunt mai mult decat incantata. Atatea legume intr-o farfurie sunt binevenite oricand.

Ciorba de pastai cu smantana ii place foarte mult, asa ca i-am tot facut vara asta. E si pacat sa nu profiti de vara si de multitudinea de legume existente.
Iar daca mai avem si bunici la tara care sa ne aprovizioneze cu toate bunatatile, asa cum avem noi, super!

Ingrediente:
300 gr pastai
1 morcov
1 patrunjel radacina
1 felie de telina
1 ceapa
2 catei de usturoi
1/2 ardei gras rosu
1/2 ardei gras verde
2 rosii marisoare foarte coapte, fara coaja
200 ml smantana cu 20% grasime
ulei de masline
marar si leustean dupa gust

Spalati si curatati de coaja toate legumele, apoi tocati-le sau dati-le pe razatoare, dupa preferinta.

In putin ulei de masline amestecat cu apa sotati cateva minute ceapa, apoi adaugati morcovul, patrunjelul, telina, ardeiul gras si cel verde. Lasati-le si pe acestea vreo 5 minute, apoi acoperiti cu apa din abundenta( 2-3 litri) si lasati la fiert in jur de 20-25 de minute.

Intre timp, curatati pastaile de varfuri si codite, rupeti-le in bucati potrivite si adaugati-le si pe acestea in oala.
Tot acum puneti la fiert rosiile fara coaja tocate sau date pe razatoare si usturoiul taiat fin.

Mai completati cu apa daca este cazul si lasati la foc mic pana cand toate legumele sunt bine fierte.

Amestecati smantana cu putina zeama fierbinte si puneti-o in oala. Acest procedeu este recomandat ca sa nu se branzeasca in momentul in care o puneti peste ciorba care clocoteste.

Potriviti gustul cu marar si leustean, apoi puneti capacul vreo 10 minute.

O minunatie de ciorba!
Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *