
Ciorba de mugur de vita
Ingrediente:
500 gr mugur de vita
1 ceapa mare
2 morcovi
1 patrunjel
1 felie mai groasa de telina
1/2 ardei kapia
1/2 dovlecel
1 rosie tocata, fara pielita
o mana buna taietei
1 cana cu bors
ulei de masline
leustean si marar dupa gust
sare, piper
Prima data ne vom ocupa de carne. Aceasta se spala si se pune la fiert in oala sub presiune sau intr-o oala normala. Dar atunci aveti grija sa indepartati spuma de cate ori este nevoie.
Cat fierbe carnea, pregatim legumele. Acestea se spala, se curata de coaja si se taie dupa preferinta.
In oala in care vom face ciorba, inabusim cateva minute ceapa in ulei de masline amestecat cu apa.
Punem pe rand si celelalte legume, mai putin dovlecelul si rosia.
Intre timp carnea ar trebui sa fie fiarba, o adaugam in oala impreuna cu zeama in care a fiert.
Lasam sa fiarba si legumele, apoi adaugam rosia si dovlecelul.
Dupa vreo 10 minute, punem borsul fiert in prealabil, dar nu tot dintr-o data. Aveti grija sa nu fie prea acru.
Mai lasam cateva clocote si punem fideaua.
Condimentam cu sare, piper, leustean tocat si lasam cu capacul pus sa se intrepatrunda toate gusturile si aromele.
Sa aveti pofta buna, dragi gurmanzi!