Ciorba de legume a la grec

Ciorba de legume a la grec

O ciorba colorata si gustoasa in acelasi timp, ciorba de legume a la grec ne-a incalzit ieri la pranz.
Un bol plin cu aceasta ciorba va fi mereu binevenit in alimentatia celui mic si nu numai.
Eu am pus absolut toate legumele pe care le aveam in frigider, dar voi puteti pune si altceva sau chiar puteti omite unele si adauga altele.
Oricum veti face, rezultatul va fi acelasi: ceva colorat, bun, plin de vitamine.

Ingrediente:
1 ceapa
1 morcov
1 patrunjel
1/2 ardei gras rosu
1/2 dovlecel mai mic
1 felie de telina
2-3 buchetele de broccoli
2 linguri cu orez
140 grame iaurt cu 4.5% grasime
1 galbenus
1 lingurita amidon de porumb sau faina ( optional)
ulei de masline
marar si patrunjel frunze pentru aroma

Spalati si curatati toate legumele, apoi tocati-le dupa preferinta si le puneti 5 minute la inabusit in ulei de masline amestecat cu 1 pahar de apa, cu exceptia buchetelelor de broccoli. Acestea vor fi puse spre final pentru ca se gatesc foarte repede.

Dupa ce se inabusa legumele, acoperiti cu 2 litri de apa si lasati la foc mic sa se fiarba bine.

Cand legumele sunt patrunse suficient, spalati orezul si il adaugati si pe acesta la fiert. Eventual mai completati cu apa calda daca este cazul.

Faceti un amestec din iaurt, galbenus si amidon, turnati putina zeama calda din oala, apoi adaugati tot continutul in ciorba.
Tot acum adaugati si buchetelele de broccoli.

Mai lasati la fiert inca 10-12 minute, condimentati cu marar si patrunjel frunze tocate fin si trageti oala de pe foc.

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *