Ciorba de fasole Mung cu rosii si cimbru

Ciorba de fasole Mung cu rosii si cimbru

Ciorba de fasole Mung cu rosii si cimbru a vrut sa fie o ciorba clasica de fasole, doar ca mai aveam niste fasole Mung uitata intr-un recipient in dulap. Am zis sa o folosesc pe aceasta. Nu de alta, dar tare imi era ca iarasi uit de ea si cine stie cand ii mai vine randul.

Daca nu stiati, fasolea Mung provine din Asia şi este o excelentă sursă de proteine complete.
Bogată în clorofilă, acest tip de fasole este foarte hrănitoare si are o multime de beneficii pentru sanatate. Susţine activitatea sistemului circulator şi menţine tensiunea arterială în limite normale.
Are un indice glicemic mic şi scade nivelul trigliceridelor din sânge.
Sunt prezente vitaminele A, E, D, C și K, complexul vitaminic B, calciu, potasiu, fier, magneziu, fosfor, zinc, cupru și mangan.

Asadar, daca nu ati folosit-o pana acum in preparatele celor mici, ar fi bine sa o luati in calcul.

Ingrediente:
1 ceapa
1 morcov
1 patrunjel
1 felie de telina
1 cescuta de fasole Mung hidratata peste noapte
2 rosii potrivite fara coaja
ulei de masline
cimbru dupa gust

Legumele se spala, se curata se coaja, apoi se toaca marunt.

Se inabusa 5 minute in putin ulei de masline amestecat cu apa, dupa care se adauga si fasolea, se pun 2 litri de apa si se lasa la fiert in jur de 30 de minute.

La final se adauga cimbru dupa gust.

O ciorbica sanatoasa si rapida.

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *