Ciorba de cartofi dreasa cu ou si smantana

Ciorba de cartofi dreasa cu ou si smantana

Ce mai ciorba, ce arome, ce culori, ce bunatate!
Nici nu o sa va dati seama cand ati ajuns la fundul oalei, pe cuvant de mama de gurmand😀

Ingrediente:
500 grame cartofi
2 fire de ceapa verde
1 morcov marisor
1 patrunjel
1 pastarnac
1/2 ardei kapia rosu
1 felie generoasa de telina
1 rosie marisoara fara pielita
1 mana cu fidea
1 ou
3 linguri cu smantana( sau iaurt gras)
ulei de masline
patrunjel frunze si leustean dupa gust

Legumele se spala si se curata de coaja.
Cartofii se taie cubulete, iar celelalte legume se toaca marunt sau se dau pe razatoarea mare.

Intr-o oala de 3 litri puneti putin ulei de masline si un pahar cu apa si inabusiti-le cateva minute, mai putin cartofii si rosiile.

Acoperiti cu apa si lasati sa fiarba in jur de 20 de minute.

Adaugati cartofii si dupa ce sunt aproape gata, rosiile tocate sau date si ele pe razatoarea mare. Rosiile ar fi bine sa fie fara coaja. Dar daca nu va deranjeaza, le puteti lasa si asa.

Cand toate legumele sunt bine patrunse, puneti fideaua si acoperiti vasul ca sa fiarba si aceasta.

La final, amestecati oul batut cu 3 linguri de smantana( sau iaurt daca bebe este prea mic pentru smantana) si puneti cu polonicul putina ciorba ca si acest amestec sa se incalzeasca putin.

Turnati-l apoi in oala, in fir subtire, amestecand un continuu.

Dupa cateva minute, timp in care atat oul cat si fideaua s-au fiert, presarati patrunjel frunze si leustean.

Nici ca va puteati dori ceva mai bun si mai plin de vitamine pentru cei mici.
Sa va fie de bine, bebei gurmanzi!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *