Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Ingrediente:
500 grame carne de porc
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
1 morcov mic
1 felie de paine
100 ml lapte
1 ou
500 ml suc de rosii sau bulion de casa
2 linguri cu faina sau amidon de porumb
200 ml apa
1 foaie de dafin
marar proaspat tocat
2-3 boabe de piper
ulei de masline

Prima data ne vom ocupa de chiftelute.

Punem in robotul de bucatarie carnea cubulete, morcovul taiat grosier, ceapa taiata in 4 si 1 catel de usturoi.

Amestecam totul foarte bine, cateva minute, pana cand se transforma intr-o pasta omogena.

Transferam compozitia intr-un bol incapator.
Separat vom pune painea la inmuiat in lapte usor incalzit, apoi o scurgem bine si o adaugam peste carne.
Tot aici vom pune si oul, marar dupa gust si amestecam bine cu mainile curate.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam tava aragazului cu hartie de copt.

Vom incepe sa formam chiftelutele cu mainile facute cu ulei, apoi le asezam frumos in tava, una langa alta.

Bagam tava la cuptor in jur de 30-40 de minute, pana cand sunt bine rumenite.

Cat timp chiftelutele stau la cuptor, vom pregati sosul.

Punem intr-o cratita marisoara, la foc mic, putin ulei de masline, sosul de rosii, 1 catel de usturoi taiat felii, foaia de dafin si boabele de piper. Cand este pe punctul de a fierbe, adaugam faina amestecata cu 200 ml de apa si lasam totul sa fiarba bine, in jur de 15 minute.
Se va forma un sos dulce-acrisor si grosut.
Condimentam si sosul cu putin marar.

Dupa ce sunt gata, chiftelutele vor fi adaugate direct in sos si mai lasam pe foc maximum 5 minute.

Noi le-am servit cu un piure de cartofi, patrunjel radacina si 1 felie de telina. Fierte bine toate legumele, pasate grosier si amestecate cu putin unt si lapte.

Atentie la boabele de piper in momentul in care serviti gurmanzii cei mici!

Delicios!

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *