Chiftelute de vita la cuptor cu sos de ardei copt si iaurt

Chiftelute de vita la cuptor cu sos de ardei copt si iaurt

Pai am facut niste chiftelute…dar ce chiftelute… o grozavie. Asa au fost de bune, de nu va puteti imagina!
Si i le-am servit domnului gurmand cu sos de ardei copt si iaurt. Pai cum sa va spun, se vedea fericirea pe chipul lui cand manca. Asa ceva, nu stiu ce sa cred. E gurmand el sau i-au placut tare mult chiftelutele?😂

Ingrediente:
500 gr carne de vita
1 morcov mic
1 felie de paine inmuiata in lapte( doar miezul)
2 catei de usturoi
1 ou
marar
4-5 ardei copti
50 gr iaurt cu 4.5% grasime

Prima data pregatiti carnea: indepartati eventualele bucati de grasime, tendoane sau pielite daca este cazul, apoi tocati-o.
Eu prefer sa cumpar o bucata intreaga si o pregatesc acasa. Nu imi place sa cumpar carne tocata din magazin. Am eu un fix al meu. Bucata intreaga o vad, o aleg eu, carnea tocata in schimb poate fi orice. Asa ca prefer bucata intreaga.
Bun, pana aici ati pregatit carnea.

Morcovul il spalati, il curatati de coaja si il dati pe razatoarea mica.

Painea se scurge de lapte. Se foloseste paine ca sa nu iasa chiftelutele asa de seci. Oricum, vor iesi putin mai seci decat in mod obisnuit pentru ca sunt pregatite la cuptor si nu au nici grasime. Dar nu va faceti griji, vor fi foarte bune si mult mai sanatoase.

Amestecati carnea tocata cu morcovul, painea, usturoiul, ou si marar si incorporati foarte bine toate ingredientele.

Preincalziti cuptorul la 180 de grade.

Modelati chiftelutele cu mainile putin unse cu ulei de masline si puneti-le in tava pe hartie de copt.

Mai ungeti-le cu putin ulei de masline si bagati-le la cuptor in jur de 30-40 de minute sau pana se rumenesc frumos.
La jumatatea timpului se vor intoarce in tava ca sa se faca uniform pe toate partile.

Intre timp se pregateste si sosul. Ardeii se paseaza cu blenderul, apoi se adauga si iaurtul. Condimentati sosul cu putin marar proaspat sau ce va este pe plac.

Serviti chiftelutele cu sosul de ardei copt si iaurt, eventual si cu o garnitura langa. Merge foarte bine orez fiert sau bulgur fiert si adaugat un cubulet de unt.

Va doresc pofta buna si bebei gurmanzi!

2 thoughts on “Chiftelute de vita la cuptor cu sos de ardei copt si iaurt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *