Chiftelute de vita in sos de rosii la cuptor

Chiftelute de vita in sos de rosii la cuptor

Ingrediente pentru chiftelute:
400 grame pulpa de vita
1 ceapa rosie
1 morcov mic
1/2 ardei kapia
1 catel de usturoi
2 linguri pesmet
marar dupa gust

Ingrediente pentru sos:
4-5 rosii mari, fara pielita pe care le veti toca marunt
2 linguri ulei de masline
1 foaie de dafin
cateva frunze de busuioc( se poate si uscat)

Prima data ne vom ocupa de chiftelute. Eu am folosit un robot de bucatarie in care am adaugat toate ingredientele pentru acestea: carnea, morcovul, ardeiul, usturoiul si ceapa, toate taiate in bucati potrivite. Am setat la viteza maxima si am lasat aparatul sa isi faca treaba.
Am transferat amestecul intr-un bol incapator, am adaugat 2 linguri de pesmet si marar dupa gust si am omogenizat.

Pentru sos, rosiile le-am oparit, le-am îndepartat coaja si le-am tocat la cutit cat de marunt am putut. Le-am amestecat cu 2 linguri ulei de masline si cateva frunze de busuioc tocate marunt.

Am lasat putin deoparte sa se intrepatrunda gusturile.

Intre timp, se preincalzeste cuptorul la 180 de grade si am pregatit un vas termorezistent cu capac.

Am pus pe fundul vasului cateva linguri bune cu sos si o frunz─â de dafin, apoi cu mainile umezite am format chiftelute pe care le-am pus in vas una langa alta.

Am acoperit totul cu restul de sos, am pus capacul vasului si la cuptor in jur de 40-45 de minute.

In ultimele 10 min am scos capacul, iar la final, am presarat marar proaspat.

Un deliciu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *