Chiftelute de somn cu legume

Chiftelute de somn cu legume

Chiftelutele de somn cu legume reprezinta preparatul perfect. Cei mici au parte atat de proteina, cat si de multe vitamine din legume. Asa ca nu mai stati pe ganduri, apucati-va de treaba ca imediat se apropie ora pranzului si trebuie sa aveti asa ceva la masa.

Ingrediente pentru 11 bucati:
200-250 grame somn gatit la cuptor
1 ceapa mica
1/4 ardei kapia
1 morcov mic
1 ou
marar
ulei de masline

Pentru acest preparat eu am folosit o bucata de somn gatita la cuptor cu o zi inainte. Dar se poate folosi absolut orice tip de peste aveti, gatit atat la cuptor, cat si la abur. Important este sa fie gatit inainte si sa aveti grija sa nu aiba oase.

Asadar, pestele gatit se marunteste cu furculita, iar legumele se spala si se curata de coaja. Ceapa si ardeiul se toata marunt, morcovul se da pe razatoarea mica.

Se amesteca pestele cu legumele si oul batut putin in prealabil, apoi se condimenteaza cu marar.

Preincalziti cuptorul la 190 de grade si tapetati tava aragazului cu hartie de copt.

Puneti un strop de ulei in palme si incepeti si formati chiftelutele pe care le veti aseza in tava.

Bagati la cuptor in jur de 25 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra si pe margini.

La jumatatea timpului, daca vi se pare ca se usuca prea tare in cuptor, se mai pot unge cu putin ulei de masline.

Lasati-le sa se raceasca bine inainte de a le scoate din tava, altfel s-ar putea sa se rupa.
Noi le-am servit cu morcov, conopida si broccoli la abur.

Delicios!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *