Chiftelute de ricotta in sos de legume cu masline

Chiftelute de ricotta in sos de legume cu masline

Pe cat de bine si de interesant suna, pe atat de bune sunt aceste chiftelute de ricotta. Iar daca le mai adaugam si un sos de legume cu cateva masline, vom avea un adevarat festin culinar demn de cele mai mari restaurante. Glumesc… dar chiar au avut succes foarte mare la noi, iar din cantitatile acestea ies destul de multe. Asa ca cina poate fi servita de catre toti membrii familiei.

Ingrediente pentru chiftelute:
200 gr ricotta
1 ou
3 linguri pesmet
2 lingurite cu parmezan ras
patrunjel si marar

Ingrediente pentru sos:
1 ceapa verde
1 fir usturoi verde
2 rosii marisoare
1/4 dovlecel
5-6 masline desarate si tocate marunt
marar

Prima data ne vom ocupa de chiftelute.

Intr-un castron mai marisor vom pune ricotta, oul batut si parmezanul si le omogenizam bine.

Incepem sa adaugam si pesmetul, dar nu tot dintr-o data, ci pe rand si amestecam bine dupa fiecare lingura.

La final punem patrunjel si marar, apoi lasam putin deoparte sa se umfle pesmetul.

Eu am pus 3 linguri, iar chiftelutele au iesit perfect. Nu au fost nici prea moi, nici prea tari. S-ar putea sa difere cantitatea de pesmet, sa “intre” mai mult sau mai putin, in functie de consistenta acestuia.

Lasam compozitia vreo 10 minute sa se odihneasca, apoi cu mainile putin umede incepem si formam chiftelute de dimensiunea dorita.

Pregatim si sosul.

Spalam bine toate legumele si le curatam.
Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Rosiile se oparesc 2-3 minute, se decojesc si se toaca sau se dau pe razatoarea mare.
Dovlecelul se da pe razaroarea mica, iar maslinele se vor pune pentru 15 minute in apa calda ca se se desareze, apoi se toaca.

Intr-o craticioara se pune putin ulei de masline cu o cescuta de apa, se soteaza ceapa, usturoiul si dovlecelul. Adaugati rosiile si maslinele, mai puneti putina apa si lasati sa fiarba inca 10 minute.

Puneti chiftelutele in cratita, avand grija sa fie acoperite in totalitate cu sosul format. Daca lichidul a scazut, mai puteti completa cu apa sau chiar cu putin bulion de casa, dar aveti grija sa nu fie prea acru si acid.

Chiftelutele vor avea nevoie de 15-20 de minute ca sa fie bine facute. Lasati capacul pe oala, iar focul moderat.

La final presarati mararul si lasati acoperit cu capacul inca vreo 10 minute.
Noi am servit ca atare, dar merge foarte bine cu garnitura de cus cus sau orez.

Pofta buna si bebei gurmanzi va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *