Chiftelute de pui in sos de rosii

Chiftelute de pui in sos de rosii

Ingrediente pentru chiftelute:
300 grame piept de pui
1 ceapa verde
1 morcov mic
4 bastonase ardei rosu
1 ou
1 lingura pesmet
marar dupa gust

Ingrediente pentru sos:
300 ml suc de rosii
1 lingura rasa amidon sau faina
1 catel de usturoi
ulei de masline
cimbru dupa gust

Prima data ne vom ocupa de chiftelute.
Tocam pieptul de pui si amestecam carnea cu ceapa verde tocata fin, morcovul dat pe razatoarea mica, ardeiul rosu tocat cubulete foarte mici.
Adaugam si oul batut putin, lingura de pesmet, iar la final condimentam cu marar.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade si punem hartie de copt in tava aragazului.

Cu mainile unse cu ulei de masline formam chiftelutele de marime potrivita pe care le punem in tava.
Bagam la cuptor 30-35 de minute, pana cand sunt rumene.

Intre timp pregatim sosul de rosii.
Intr-o cratita incapatoare vom pune sucul de rosii, putin ulei de masline si catelul de usturoi taiat felii. Lasam sa dea un clocot.
Dizolvam faina sau amidonul in 150 ml apa si punem in sosul care fierbe. Mai lasam la foc mic in jur de 10-15 minute. In cazul in care sosul se ingroasa prea tare, mai punem cate putina apa calda.

Cand chiftelutele sunt gata, le vom pune in sosul de rosii lasandu-le inca 2-3 minute pe foc.

Presaram cimbru uscat, eventual si putin marar proaspat si asta a fost tot 😀

Noi am servit cu taietei de orez pe care doar i-am fiert conform indicatiilor de pe ambalaj.

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar