Chiftelute de naut cu zucchini

Chiftelute de naut cu zucchini

A trecut ceva vreme de cand nu am mai facut chiftelute, asa ca era cazul sa ma mobilizez si sa fac ceva in sensul asta. Si nu pentru ca mi-ar fi cerut bebele gurmand, ci pentru ca as fi mancat si eu 😀
Zis si facut, ma apuc frumos de treaba si fac niste chiftelute de naut cu zucchini, mai ales ca mai aveam niste naut gata fiert in congelator. L-am dezghetat, un zucchini pac-pac razuit si gata chiftelele. Nu stam prea mult la bucatarie ca nu avem vreme. Trebuie sa ne jucam, avem o jucarie noua si musai sa o folosim.
Sa va spun cum se procedeaza si de ce anume aveti nevoie.

Ingrediente:
400 gr naut fiert
1 zucchini potrivit ca marime
1-2 catei de usturoi
2-3 linguri ulei de masline
marar, cimbru

Prima data ar trebui lasat la hidratat nautul peste noapte, apoi fiert. Daca il aveti deja fiert in congelator, atunci e super. Il scoateti si asteptati sa se dezghete.

Intre timp, curatati de coaja un zucchini frumusel, il spalati si il dati pe razatoarea mica. Apoi il puneti la scurs intr-o strecuratoare. Mai puteti sa il presarati si cu sare si sa il lasati asa. Sarea il ajuta sa lase apa mai repede. Eu nu am folosit sare pentru ca in primul rand va manca bebele gurmand si dupa aceea noi. 😀 Poate ca ati observat ca eu nu folosesc in preparatele mele nici sare, nici zahar. Evident, daca doriti, puteti sara sau indulci absolut orice preparat fara probleme. Eu deocamdata prefer sa nu le folosesc.

Dupa ce nautul este fiert sau dezghetat, dupa caz, pasati-l cu un blender vertical. Se mai poate adauga foarte putina apa in care a fiert sau apa calda ca sa se marunteasca frumos si sa devina o pasta fina.

Scurgeti bine dovlecelul de apa si adaugati-l peste pasta de naut.

Puneti si usturoiul tocat sau facut cu presa speciala de usturoi, condimentati cu marar, cimbru si putin ulei de masline si amestecati bine compozitia.

Incingeti cuptorul la 180 de grade.

Modelati chiftelutele cat de mari doriti, puneti-le intr-o tava pe hartie de copt, mai stropiti-le cu cate o picatura de ulei de masline pe fiecare in parte si bagati-le la cuptor in jur de 20 de minute.

Scurt, clar si cuprinzator! Ca sa nu mai spun ca au avut succes foarte mate la noi. Le-am servit la cina cu 2 rosii cherry asa ca burtica a fost plina toata noaptea.

Pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *