Chiftelute de cus cus cu legume

Chiftelute de cus cus cu legume

Ingrediente:

5 linguri cu varf cus cus cu granulatie mica
1/2 dovlecel
1 morcov mic
2-3 bastonase ardei rosu
1 ou
o mana buna cu cascaval/ mozzarella/ cheddar ras fin
patrunjel frunze pentru aroma
ulei de masline pentru uns mainile
Punem cus cus ul intr-un bol, turnam apa clocotita peste, acoperim bolul si lasam la hidratat 10 minute. Daca aveti cumva supa de pui atunci e si mai bine. Hidratati-l in supa fierbinte, chiftelutele vor fi mult mai gustoase.

Cat timp se hidrateaza cus cus ul, ne vom ocupa de legume. Acestea se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mica. Ardeiul se toaca marunt.
Lasati-le intr-o strecuratoare sa se scurga bine, eventual le puteti presa intre palme ca sa indepartati tot lichidul.

Preincalziti cuptorul la 180 de grade si puneti hartie de copt in tava aragazului.

Amestecati cus cus ul hidratat cu legumele scurse, cascavalul ras, oul si condimentati cu patrunjel dupa gust.

Puneti un strop de ulei in palme si formati chiftelutele pe care le veti pune apoi in tava.

Bagati la cuptor 30 de minute, iar dupa ce le scoateti, lasati-le in tava sa se raceasca, altfel se vor rupe.

Sunt foarte bune servite cu iaurt sau chiar si simple.

Sa va fie de bine, gurmanzilor!

2 thoughts on “Chiftelute de cus cus cu legume

  1. Cu ce putem inlocui dovlecelul? Multumim pentru inspiratie! πŸ™‚ Am incercat cateva retete si i-au placut piciului (chiar si parintilor lui πŸ˜‹).

    1. Salut si scuze ca raspund abia acum, dupa 1 an, dar nu am vazut mesajul tau. Era ratacit printre altele.
      Daca nu va place dovlecelul, se poate omite.
      Poti folosi piure de cartof dulce facut la abur sau dovleac placintar, dar atunci sari peste morcov ca sa nu fie prea mult betacaroten. Si eventual mai pui o lingura de cus cus, cartoful si dovleacul fiind destul de umede, sa nu fie prea lichida compozitia.
      Ma bucur ca iti plac retetele, te mai astept. Promit sa raspund mai repedeπŸ˜€πŸ˜˜

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *