Chiftelute de cartofi cu chives

Chiftelute de cartofi cu chives

Chiftelute de cartofi cu chives, o reteta mai mult decar simpla, dar care cu siguranta va fi pe placul celor mici. Oricat de mofturosi ar fi, imposibil sa nu manance aceste bunatati.

Chiftelutele au iesit moi la interior si crocante la exterior, exact cum trebuie sa fie niste doamne chiftele pregatite la cuptor: rumene, fragede, aromate si… pe loc savurate.

Ca sa nu ma mai tot laud singura, va invit calduros sa le pregatiti si chiar astept sa imi spuneti daca au fost pe placul celor mici.
Sa vedem cum se fac aceste chiftelute de cartofi cu chives.

Ingrediente:
4 cartofi ( ai mei au avut 400 de grame)
2-3 linguri branza de vaci
1 ou
1 lingura ulei de masline
cateva frunze de chives (sau frunze de ceapa verde)
ierburi de Provence

Spalati bine cartofii, apoi fierbeti-i in coaja pentru aproximativ 40 de minute. Depinde cat de mari sunt, de preferat ar fi ca toti sa aiba cam aceeasi marime ca se se fiarba in acelasi timp. Sunt gata in momentul in care furculita intra cu usurinta in ei.
Dupa ce s-au fiert, ii lasati sa se raceasca putin si ii curatati de coaja. Apoi ii dati pe razatoarea mica.

Intre timp, incingeti cuptorul la 190 de grade.

Peste cartofi adaugati: branza de vaci, oul usor batut, uleiul de masline, frunzele de chives tocate, ierburile de Provence si omogenizati bine.
Cum spuneam si mai devreme, daca nu aveti chives, nu va panicati. Folositi cozi de ceapa verde, vor iesi la fel de bune si aromate.

Formati chiftelutele luand cate putina compozitie. Prima data dati-le o forma rotunda, apoi aplatizati si puneti-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Bagati tava la cuptor si lasati la copt pentru 20-25 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra.

Daca vreti sa aveti o crusta si mai frumoasa, atunci puteti sa mai ungeti chiftelutele cu putin ulei de masline inainte de a baga tava la cuptor. Dar avand in vedere ca le pregatiti pentru cei mici, as zice sa nu doriti crusta de data aceasta, eventual doar pe cele pe care le veti manca voi 😀

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar