Chiftelute de cartofi cu broccoli

Chiftelute de cartofi cu broccoli

De departe acestea sunt cele mai bune CHIFTELUTE DE CARTOFI CU BROCCOLI.
Se pregatesc usor, nu ai nevoie de ingrediente sofisticate si vor fi pe placul copiilor.

Ingrediente:
1 kg cartofi albi
1 broccoli
100 grame telemea
100 grame cascaval
200 grame smantana
1 ou
patrunjel proaspat tocat
sare, piper dupa gust
ulei de masline pentru uns tava si chiftelutele

Cartofii se fierb in coaja, apoi se curata dupa ce se racesc.

Buchetelele de broccoli se fierb la abur si se toaca marunt.

Intr-un bol incapator se pun cartofii care jumatate se vor toca marunt, iar cealalta jumatate se dau pe razatoarea mare.

Telemeaua si cascavalul se dau si ele pe razatoarea mare se se adauga peste cartofi.

Adaugati apoi broccoli, oul si smantana si omogenizati bine.

Condimentati cu frunze de patrunjel,  sare, piper dupa gust.

Preincalziti cuptorul la 200 de grade, treapta sus-jos cu ventilatie.
Pregatiti tava cuptorului in care veti pune o foaie de copt pe care o ungeti cu putin ulei de masline.

Formati chiftelele si le asezati in tava, una langa alta.
Ungeti-le cu ulei de masline si le veti da la cuptor pentru 30-40 de minute sau pana se rumenesc frumos pe deasupra.
Dupa ce le scoateti, mai lasati-le vreo 10 minute in tava si aveti grija cum le scoateti sa nu se rupa.

Sa va fie de bine si de folos reteta noastra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *