Chec cu legume

Chec cu legume

Acest chec cu legume l-am facut ca o continuare a minunatelor briose aperitiv care au avut mega-succes saptamana trecuta.

Si acesta se face foarte usor, deci nu veti pierde prea multa vreme in bucatarie.
Poate fi servit atat ca masa principala, dar si ca o gustare rapida, eventual cu un iaurt.

Ingrediente:
3 oua
300 gr iaurt
4 linguri cu varf de faina
350-400 gr de legume (eu am folosit ceapa verde, broccoli, conopida, mazare, morcov, patrunjel radacina)
marar si frunze de patrunjel pentru gust

Preincalziti cuptorul la 180 de grade.

Legumele se spala, se curata de coaja, apoi se fierb la abur sau in apa, cum va este mai comod. Eu le-am preparat la abur, asa isi pastreaza mai bine vitaminele.

Intr-un bol incapator bateti ouale ca pentru omleta, adaugati iaurtul si faina lingura cu lingura si amestecati bine sa nu se formeze cocoloase.

Legumele racite si taiate bucati potrivite se pun peste acest amestec, se condimenteaza cu marar si patrunjel, apoi se pune compozitia intr-o tava de chec.

Daca folositi una obisnuita, atunci ar trebui unsa cu ulei si tapetata cu putina faina. Eu am avut o forma de silicon, asa ca am sarit peste aceasta etapa.

Bagati la cuptor 30-35 de minute, scoateti si lasati sa se raceasca putin in tava, apoi rasturnati checul pe un gratar ca sa se raceasca uniform. Textura va fi una usor umeda, avand in vedere ca sunt foarte multe legume. Daca va doriti sa aiba o textura mai densa si uscata, atunci va trebui sa mai adaugati faina.

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *