Caserola de pui cu piure de radacinoase

Caserola de pui cu piure de radacinoase

Ingrediente pentru sosul de carne:
1/2 piept de pui taiat cat mai marunt
1 ceapa mica
1/2 morcov dat pe razatoarea mica
2-3 bastonase ardei gras rosu
1 rosie mare fara coaja sau suc de rosii
cimbru si oregano dupa gust
ulei de masline

Ingrediente pentru piure:
2 cartofi mari
1 morcov foarte mic
1 patrunjel mic
1 felie mica de telina
30 ml lapte
1 cubulet de unt
un praf de nucsoara

Prima data ne ocupam de sosul de carne.

Legumele le tocam cat mai marunt sau le dam pe razatoarea mica si le punem la inabusit in ulei de masline amestecat cu 1 pahar de apa.

Lasam 5 minute, apoi adaugam carnea cubulete, putina apa cat sa nu se prinda de oala si lasam la foc mic in jur de 30 de minute. Amestecam din cand in cand si mai completam cu cate putina apa daca este cazul.

Rosia o vom opari 2-3 minute si ii indepartam coaja. O tocam marunt si o adaugam peste carne.

Lasam pe foc inca vreo 20 de minute, iar la final condimentam totul cu cimbru si oregano dupa gust.

Cat timp sosul de carne este pe foc, curatam legumele pentru piure, le taiem cubulete potrivite si le punem la fiert.
Sunt gata atunci cand furculita intra cu usurinta in ele.
Le scurgem, adaugam untul si le pasam bine cu pasatorul de cartofi. Punem si laptele, omogenizam, iar la final praful de nucsoara.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade.

Ungem cu unt un vas termorezistent, punem un strat de piure, un strat de carne, iar piure si nivelam. Din loc in loc se mai pot pune bucati mici de unt, dar nu este obligatoriu.

Dam la cuptor 20-25 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Sa va fie de bine, gurmanzilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *