Cartofi prajiti la cuptor cu sos de ardei copti si iaurt

Cartofi prajiti la cuptor cu sos de ardei copti si iaurt

Ingrediente:
4-5 cartofi
4 ardei copti
100 grame iaurt grecesc
3 linguri ulei de masline
oregano, boia dulce, busuioc dupa gust
cateva fasii de parmezan

Preincalziti cuptorul la 180-190 de grade si tapetati tava aragazului cu hartie de copt.

Cartofii se curata de coaja, se taie in felii mai groase pe lungime si se pun intr-un bol incapator.

Se stropesc cu ulei de masline, se condimenteaza bine cu oregano, boia dulce, busuioc sau ce alte condimente va sunt pe plac si se dau la cuptor pana se rumenesc, in jur de 30-40 de minute.

Din cand in cand se verifica, eventual se pot intoarce ca sa se faca uniform pe ambele parti.

Intre timp, cat cartofii stau la cuptor, faceti sosul.

Puneti in vasul blenderului vertical ardeii copti curatati de seminte, iaurtul si 1 lingura de ulei de masline, apoi mixati. Daca doriti, puteti sa condomentati si sosul cu busuioc, oregano, marar, depinde ce va place. Eu am adaugat un varf de cutit de oregano uscat, cartofii oricum erau bine condimentati, deci sosul nu prea mai are nevoie de altceva.

Scoateti cartofii pe o farfurie si presarati putin parmezan cat inca sunt fierbinti.

Serviti-i cu sosul de ardei copti si iaurt si pe cuvant ca o sa va placa la nebunie!

Pofta buna si bebei gurmanzi va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *