Cartofi noi la cuptor

Cartofi noi la cuptor

Au aparut cartofii noi de ceva vreme, asa ca incercam sa ii integram in tot felul de retete pentru marii si micii gurmanzi.
Nu este mare descoperire aceasta reteta de cartofi noi la cuptor. Ba dimpotriva, toata lumea cred ca stie sa faca asa ceva. Dar eu am zis sa va dau o idee cu acest preparat, in caz ca nu mai stiti ce sa pregatiti la cina. Merg foarte bine cu o salata langa, asa ca… hai sa facem niste cartofi noi la cuptor. Salata imi spuneti voi cum se face, eu va povestesc despre cartofiori 😀

Ingrediente:
1 kg cartofi noi mici
2-3 linguri ulei de masline
condimente la alegere: marar, cimbru, rozmarin, salvie, ierburi de Provence

Preincalziti cuptorul la 190 de grade.

Spalati bine cartofii, indepartati-le coaja cu un cutit, apoi taiati-i bucati potrivite. Daca aveti cartofi mici, atunci se pot lasa si intregi. Daca sunt mai mari, taiati-i cubulete potrivite, astfel incat sa fie cam de aceeasi dimensiune. Nu de alta, dar sa se faca toti in acelasi timp.

Puneti cartofii intr-un bol incapator, stropiti-i cu ulei de masline si condimentati-i cu ce ierburi aromatice va sunt pe plac, apoi amestecati-i bine astfel incat fiecare bucatica sa fie acoperita cu ulei si condimente.

Puneti cartofii intr-o tava pe hartie de copt si bagati-i la cuptor in jur de 50 de minute sau pana se rumenesc frumos.
Din cand in cand, ar fi bine sa ii mai intoarceti in tava ca sa se rumeneasca pe toate partile.

Ei, ce ziceti? Va apucati de treaba sau nu va complicati cu lucruri asa de simple?
Eu oricum va doresc pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *