Cartofi cu smantana

Cartofi cu smantana

Niciodata nu am facut o ciulama de cartofi, asa ca am zis sa incerc. Daca e buna, ma fac, daca nu, asta e… Dar a iesit foarte buna si aromata. Mai ales ca la final am folosit oregano, iar noua ne plac mult mancarurile condimentate cu oregano.

Daca nu aveti, nu e nicio problema, adaugati marar proaspat si va fi la fel de buna.

Ingrediente:
5-6 cartofi potriviti
2 fire de ceapa verde
1 ardei kapia
150-200 gr smantana 12% grasime
3 linguri cu ulei de masline
oregano

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete potrivite.

Ardeiul se spala, se curata de seminte, apoi se toaca marunt.

Ceapa se spala si se taie rondele fine.

Intr-o cratita se pune uleiul de masline cu un pahar cu apa si se soteaza cateva minute ceapa si ardeiul.

Se adauga si cartofii, se acopera cu apa si se lasa la foc mic in jur de 20 de minute.

Adaugati smantana scoasa din frigider cu vreo 30 de minte inainte, amestecati bine si lasati fara capac, la foc mic pana cand toata apa se evapora, iar in oala ramane un sos gros. Va dura in jur de 30 de minute.
Eu asa fac de fiecare data. Smantana cat de cat la temperatura camerei si las sa fiarba pana cand devine cremoasa. In felul acesta nu trebuie sa adaugati faina sau amidon.

La final presarati oregano si aveti cei mai buni cartofi cu smantana.

Pofta buna si bebei gurmanzi va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *