Cartofi cremosi cu cascaval si masline

Cartofi cremosi cu cascaval si masline

Cartofi cremosi cu cascaval si masline sau cei mai buni cartofi cremosi pe care i-a mancat Bebe Gurmand pana acum. Sunt extraordinar de cremosi, moi, usor sarati de la masline, dar nu exagerat, putin acrisori de la iaurt si cu o tenta de usturoi. Ce sa mai, nu va ramane decat sa ii incercati si sa imi dati dreptate.

Ingrediente:
3 cartofi mari
140 gr iaurt gras( am folosit 1 iaurt micut cu 4.5% grasime)
3 masline
1 ceapa verde
1 fir de usturoi( doar partea alba)
2-3 lingurite cu cascaval ras
ulei de masline
marar dupa gust

Curatati cartofii de coaja si taiati-i bucati mici.

Ceapa verde si usturoiul se spala si se toaca fin, usturoiul doar partea alba, fara frunze.

Puneti maslinele la desarat in apa calda pentru cateva minute, apoi taiati-le si pe acestea felii.

Puneti la inabusit in apa cu ulei de masline ceapa si usturoiul, iar dupa 5 minute adaugati cartofii, acoperiti cu apa si lasati sa fiarba la foc mic.

Dupa 30 de minute de fiert, adaugati maslinele si iaurtul la temperatura camerei si mai lasati la fiert inca vreo 5 minute. Cartofii nu ar trebui sa mai aiba decat foarte putina apa, altfel sosul va fi prea lichid. Daca doriti, iaurtul se poate inlocui cu smantana.

Inainte de a stinge focul presarati marar si cascaval ras si omogenizati. Opriti putin cascaval si pentru decor.

Minunat este putin spus, noua ne-a placut foarte mult.
Iaurtul se poate inlocui cu smantana, iar pentru copiii mai mici, puteti folosi branza de vaci in loc de cascaval. Atata doar ca textura nu va mai fi aceeasi, dar sunt foarte buni si asa.

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *