Bulgur primavera

Bulgur primavera

Probabil va intrebati de ce tocmai bulgur primavera. Pentru ca mi-a iesit asa de frumos si colorat ca o primavara pe care o tot asteptam de ceva vreme si care intarzie sa apara. Eu zic sa o chemam cu un bulgur primavera gratinat, poate-poate, cine stie…

Ingrediente:
1/2 cana cu bulgur
1 morcov mic
1/2 zucchini
1/2 ardei gras galben
1 mana buna cu spanac proaspat
30 grame de cascaval ras ( poate fi inlocuit cu parmezan fasii)
ulei de masline
ierburi de Provence

Bulgurul se spala in cateva ape.

Toate legumele se spala, se curata de coaja si se toaca marunt.

Spanacul se spala frunza cu frunza, se indeparteaza coditele, apoi se taie fasii.
Inabusiti legumele- morcov, zucchini, ardei gras- in putin ulei de masline amestecat cu apa, apoi adaugati si bulgurul, acoperiti cu apa si lasati la fiert la foc mic in jur de 40 de minute.

Aveti grija ca lichidul sa nu scada in totalitate. Daca este cazul, mai completati pe parcurs cu apa calda.

Dupa 40 de minute, atat legumele cat si bulgurul ar trebui sa fie bine patrunse, asa ca puteti adauga spanacul maruntit si condimentati cu ierburile de Provence.
Mai lasati la foc mic inca 5 minute pana cand si spanacul este gata.

Preincalziti cuptorul la 190 de grade.

Puneti bulgurul si legumele intr-un vas termorezistent, presarati putin cascaval ras ori parmezan si bagati la cuptor 10 minute pana cand se gratineaza si are o culoare frumoasa la suprafata.
Eu am folosit cascaval de oaie de data aceasta. A iesit extraordinar de bun!

Va doresc pofta buna, gurmanzilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *