Bulgur cu zucchini si parmezan

Bulgur cu zucchini si parmezan

Am mai gatit bulgur si cu alta ocazie, dar era un fel de desert cu fructe deshidratate. De data aceasta va aduc in prim plan un preparat care poate fi servit la pranz sau chiar la cina deoarece nu este greoi pentru stomacelul de gurmand.

Am inceput sa folosesc bulgur in momentul in care i l-am pregatit lui Matei si drept sa va spun, mi se pare mult mai bun la gust decat orezul.

Acest fel de mancare l-am facut pentru toata familia, cu mentiunea ca pentru noi am pus putina sare, nu multa, pentru ca veti adauga parmezan, dar si niste fulgi de chili ca sa fie treaba mai apriga. L-am servit ca si garnitura langa un cotlet de porc impanat cu usturoi si bagat la cuptor.
Sa vedem cum se face.

Ingredientele sunt pentru 2 portii mari si una mica 😀
6-7 linguri cu bulgur
1 zucchini
1 ceapa mica
2-3 linguri ulei de masline
1 cub mic de unt (optional)
parmezan ras ( pentru bebe doar o lingurita, pentru parinti cat va place)
oregano

Bulgurul se spala in cateva ape.

Legumele se spala si se curata de coaja.
Ceapa se toaca marunt, iar zucchini se da pe razatoare.

Punem pe foc uleiul de masline cu putina apa, sotam ceapa si zucchini vreo 5 minute, dupa care adaugan bulgurul si acoperim cu apa.
Lasam sa fiarba la foc mic si completam cu apa calda de cate ori este nevoie. Vom proceda exact ca la risotto, punem apa putin cate putin sau chiar supa de legume daca avem. Eu am folosit apa calda si a iesit foarte bun.
Va trebui sa fiarba in jur de 40 de minute la foc mic.
La final incorporam cubuletul de unt, oregano si parmezanul ras.

Tot amestecul va deveni cremos, catifelat si se va simti aroma de parmezan si de unt. A facut furori, va zic drept. Si noua ne-a placut, dar si micului gurmand.

Pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *