Bulgur cu sfecla rosie si mozzarella

Bulgur cu sfecla rosie si mozzarella

E clar: am facut o pasiune pentru bulgur. Stiti cand va spuneam ca mi se intampla sa cumpar ingrediente care ori raman uitate printr-un colt de camara, ori le folosesc obsesiv pana cand ne saturam de ele? Ei bine, bulgurul e din a doua categorie. L-am tot gatit in ultimul timp pentru ca am vazut ca a avut succes in fata micului gurmand, dar imi place si mie. Sa stiti ca eu mananc absolut tot ce ii gatesc lui Matei. Adica daca el nu termina din castronel, se poate baza pe mine.

Oricum, in legatura cu bulgurul, este o alternativa mai sanatoasa la banalul orez, parca este si mai aromat, asa ca…bulgur cu sfecla rosie si mozzarella sa fie!

Ingrediente:
5 linguri cu bulgur
1 ceapa mica
1/4 sfecla mica
100 gr mozzarella
oregano pentru aroma

Incingeti cuptorul la 200 de grade si coaceti sfecla pentru aproximativ 40 de minute. Depinde si de marimea ei. Este gata atunci cand furculita intra cu usurinta in ea.
Lasati-o sa se raceasca, apoi curatati-o de coaja si dati pe razatoare cam un sfert sau jumatate din ea. Ar trebui sa fie cam o mana buna de sfecla rasa. Restul o puteti portiona si sa o bagati in congelator pentru data viitoare.

Spalati bulgurul in cateva ape.

Curatati ceapa, tocati-o marunt si puneti-o la inabusit in putin ulei de masline amestecat cu apa. Lasati pe foc in jur de 2-3 minute.

Adaugati bulgurul, acoperiti cu apa si lasati la fiert pana cand acesta este aproape facut. Eu am lasat cam 30 de minute din momentul in care a inceput sa fiarba.
Dupa acest timp, adaugati si sfecla, mai completati cu apa daca este cazul si lasati inca vreo 10-15 minute. Oricum sfecla este deja coapta, nu mai are nevoie de prea mult timp. Doar bulgurul trebuie sa fie facut bine.

Trageti de pe foc, presarati oregano si cateva fasii de mozzarella si ati mai pregatit o masa delicioasa.

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *