Bulgur cu legume si pulpa de pui

Bulgur cu legume si pulpa de pui

Astazi va propun o mancarica usoara si sanatoasa de bulgur cu legume si pulpa de pui.

Bulgurul este un amestec de diferite boabe de grau macinate mai mare si se gateste exact ca orezul.

Este o sursa bogata de carbohidrati, fibre, fier si vitamine din grupul B, asadar eu zic sa ii dati o sansa si sa il incercati.

Sa stiti ca este foarte bun la gust, merita sa il pregatiti macar o data.

Ingrediente:
1 pulpa de pui mai mare
150 grame bulgur
1 ceapa
1 morcov
2-3 bastonase ardei kapia
2 rosii cherry
patrunjel frunze pentru aroma
ulei de masline

Pulpa de pui se spala bine cu apa rece, se dezoseaza si se indeparteaza pielea, apoi se taie in bucati potrivite. Se poate lasa si intreaga, dar pielea ar fi bine sa o indepartati daca nu vreti sa iasa mancarica prea grasa.

Legumele se spala, se curata de coaja si se taie cubulete.

In putin ulei de masline amestecat cu 1 pahar de apa se vor inabusi 5 minute ceapa, morcovul si ardeiul.

Puneti apoi bucatile de carne, acoperiti cu apa si lasati la fiert pana cand carnea este bine patrunsa, in jur de 40-50 de minute.

Spalati bulgurul in cateva ape si adaugati-l la fiert. Completati cu apa calda astfel incat totul sa fie bine acoperit cu lichid.
Bulgurul va avea nevoie de aproximativ 20 de minute ca sa fie fiert. De cate ori este nevoie, se completeaza cu apa calda.

Cu 10 minute inainte de a stinge focul se adauga la fiert rosiile cherry taiate felii, iar la final se presara patrunjel frunze pentru aroma.

Delicios si sanatos!

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar