Bulgur cu fructe deshidratate

Bulgur cu fructe deshidratate

Bulgurul este un amestec de boabe de grau macinate mare intalnit in deosebi in Orientul Mijlociu, Asia, dar si in Europa.

Drept sa va spun, pana acum eu nu l-am folosit in preparate, cu toate ca am auzit de el in nenumarate randuri. Se gateste ca si orezul si poate fi folosit la pilaf, in tot soiul de umpluturi, chiar si in supe.

L-am cumparat doar asa… intr-o doara, crezand ca va fi un ingredient dat uitarii prin camara. Eu cam am aceasta problema: cumpar si iar cumpar tot felul de ingrediente pe care uneori uit sa le mai folosesc. Sau cumpar ceva, imi place foarte mult si o perioada fac tot felul de preparate cu acel produs.

Dar de cand cu diversificarea, am schimbat tactica. Acum nu mai sunt pe “repeat mood”, acuma sunt pe “diversificare style”. Off, cum stiu eu sa abordez tot felul de style-uri! 😁

Bun, ca sa nu o mai lungesc, ideea este ca bulgurul asta chiar e bun la gust. Are cumva o aroma aparte, parca seamana cu nuca si am mai citit eu pe ici-colo ca ar avea si ceva beneficii pentru sanatate: contine fibre, dar si magneziu, care este esential pentru buna functionare a creierului. Apoi este bogat in fier si vitamine din grupul B printre care acidul folic. Oricum, eu cand aud de fier si acid folic sunt gata. Imi suna in cap doar : “Copilul are nevoie de fier si de acid folic!”
Ma rog…fiecare cu piticii lui.

Eu zic sa ne apucam de treaba si sa pregatim un delicios bulgur cu fructe deshidratate, ca imediat ii apuca foamea pe micii gurmanzi si nu aveti cu ce sa ii surprindeti.

Aveti nevoie de:
3 linguri cu bulgur
200-250 ml lapte
5-6 stafide
2 prune deshidratate
un praf de vanilie

Punem laptele si bulgurul la fiert amestecand mereu ca sa nu se prinda. Ideal ar fi sa aveti o craticioara antiaderenta, laptele cam are tendinta de a se prinde. Lasati pe foc in jur de 20-30 de minute, timpt in care bulgurul este fiert bine, bobul este moale, iar laptele a fost absorbit aproape in totalitate. Daca vedeti ca ramaneti fara lichid, atunci mai puteti adauga lapte pe parcurs.

Adaugati si stafidele, prunele tocate marunt si mai lasati pe foc vreo 2-3 minute, cat sa se hidrateze bine si acestea.
Luati de pe foc si presarati vanilia.

Unde sunt piticii? Poftiti la masa!

Pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *