Bulgur cu ciuperci Champignon

Bulgur cu ciuperci Champignon

Nu am mai pregatit de ceva vreme ciupercute. Am si uitat, drept sa va spun, de existenta lor pe piata.
Pana acum nu i-am dat lui Matei decat Champignon, am o retinere pentru cele de padure. Daca vreti, preparatul se poate face cu orice tip de ciuperci. Eu am folosit Champignon, dar ar merge de minune si hribi sau galbiori.
Poate ca data viitoare voi folosi hribi, dar doar pentru noi. Acum a mancat si Gurmandinul cel mic, asa ca bulgur cu ciuperci Champignon sa fie.

Ingrediente:
1/2 cana cu bulgur
250 gr ciuperci Champignon
1 morcov mic
1 ceapa verde
1/2 ardei kapia
ulei de masline
marar dupa gust

Ciupercile se curata de pielita alba, se spala sub jet de apa rece, apoi se toaca sau se taie feliute. Depinde cum place. Eu le-am tocat.

Celelalte legume se spala, si se curata. Ceapa se taie solzisori, iar morcovul si ardeiul se toaca marunt.

Puneti la inabusit in ulei de masline amestecat cu apa ceapa, iar dupa 2-3 minute adaugati morcovul si ardeiul. Lasati sa se gateasca in jur de 5 minute.

Puneti apoi ciupercile si amestecati in continuu pana cand incep sa isi lase zeama. Deocamdata nu puneti apa, lasati intai sa se evapore apa lasata de ciuperci.

Intre timp, spalati bulgurul in cateva ape.
In momentul in care legumele nu mai au lichid, puneti si bulgurul la fiert, acoperiti cu apa si lasati la foc mic pana cand atat legumele, cat ai bulgurul sunt bine patrunse. Va dura in jur de 40 de minute, poate si mai repede. Aveti grija sa nu scada lichidul in totalitate, eventual completati cu cate putina apa pe parcurs.

La final condimentati cu marar proaspat tocat.

Este un preparat super aromat si sanatos care merge de minune atat la masa de pranz, cat si la cina.

Sa aveti pofta buna, gurmanzilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *