Budinca rapida cu fructe si fulgi de ovaz

Budinca rapida cu fructe si fulgi de ovaz

O budinca atat de rapida si de buna, incat o veti repeta la nesfirsit. Eu cel putin am facut-o pana acum de vreo 5 ori folosind diverse fructe.

Astazi am optat pentru un mix de fructe pentru ca asa am avut la congelator, dar puteti folosi de la banalele mere pana la cele mai exotice fructe pe care le aveti in camara.

Ca sa nu mai spun ca este si sanatoasa, fulgii de ovaz fiind extrem de buni pentru organism.
Au un continut ridicat de fibre, ceea ce inseamna ca ajuta la imbunatatirea sistemului digestiv. Regleaza nivelul glucozei din sange, ajuta la intarirea sistemului imunitar, regleaza nivelul tensiunii arteriale, reduc nivelul colesterolului si lista ar putea continua.
Asadar, fulgii de ovaz sunt benefici atat pentru copii, cat si pentru adulti. Nu ezitati sa ii folositi, iar din aceasta budinca puteti face portie dubla, chiar tripla si nu veti regreta.

Ingrediente:
o mana buna amestec de fructe( coacaze, zmeura, afine, boabe de struguri)
2-3 linguri fulgi de ovaz
100-120 ml lapte
1 praf de vanilie ( optional)
unt pentru uns forma

Preincalziti cuptorul la 180 de grade.

Spalati bine fructele si taiati-le marunt. Asta pentru ca afinele sau coacazele au risc de inec, iar boabele de struguri sunt prea mari pentru a putea fi consumate asa de catre copii. Daca aveti si struguri fara samburi, este perfect. Daca nu, atunci va trebui sa le scoateti samburii ca sa evitati orice fel de accidente.

Fructele astfel pregatite se vor pune intr-un vas rezistent la caldura care a fost uns in prealabil cu putin unt. Aceasta etapa nu este obligatorie. Se poate si fara sa ungeti forma. Oricum budinca nu va putea fi scoasa din forma. O veti servi direct din vasul in care o veti pregati, deci ar fi bine sa o pregatiti in vase individuale. Eu am folosit forme ramekin.

Dupa ce ati pus fructele, adaugati 2-3 linguri cu fulgi de ovaz, iar peste ovaz laptele amestecat cu un praf de vanilie.
Laptele trebuie sa acopere foarte bine fulgii.

Bagati de cuptor si lasati in jur de 20-25 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra. La final laptele va fi absorbit in totalitate de catre fulgi, fructele vor fi coapte, iar deasupra va fi o crusta usor crocanta.
O minunatie!

Pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *