Budinca in doua culori cu zmeura si banana

Budinca in doua culori cu zmeura si banana

Ce faci cand ai o banana foarte coapta in cosul cu fructe care mai este si uriasa pe deasupra? Bebele nu poate manca o banana intreaga, cel putin nu al meu, asa ca am transformat-o intr-o delicioasa budinca. Si ca sa fie o budinca demna de fotografiat, i-am adaugat o mana de zmeura, putin carob si a iesit aceasta budinca in 2 culori numai buna de savurat la micul dejun sau la cina.

Ingrediente:
1 banana mare coapta
1 ou
50 ml lapte
1 mana de zmeura
1 lingurita carob

Preincalziti cuptorul la 180 de grade.

Banana se curata de coaja, apoi se face piure cu furculita sau cu mixerul vertical.

Oul se bate bine si se adauga laptele peste el. Compozitia astfel obtinuta se toarna peste piureul de banana.

Intr-un vas termorezistent se pun cateva zmeurici, se acopera cu amestecul de banana, ou si lapte, dar se opresc in jur de 2-3 linguri de compozitie.

Incorporati acum carobul amestecand bine ca sa nu se formeze cocoloase si turnati peste budinca pusa deja in vas. Eventual puteti face si un model cu o scobitoare ca sa o marmorati putin.

O zmeurica mare si frumoasa in centru, bagati la cuptor si lasati la copt in jur de 30 de minute.

Gata treaba! Pofta buna si bebei gurmanzi va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *