Budinca de tapioca

Budinca de tapioca

Tapioca sau perlele de tapioca provin din radacina arbustului numit manioc sau yuca. Este un proces lung si elaborat de la radacina arbustului si pana in momentul in care totul se transforma in budinca delicioasa din farfuria noastra.
Tapioca este un amidon pur si, desi are foarte putine vitamine si nu contine proteine, a inceput sa fie tot mai folosită si la noi la prepararea sosurilor, a budincilor ori a cremelor. 

Ingrediente pentru budinca noastra:
3 linguri tapioca
18 linguri lapte ( proportiile sunt de 1:6, adica o parte tapioca la 6 parti lichid)
2 curmale deshidratate
1 lingurita fulgi de cocos

Prima data punem la hidratat curmalele in putin lapte cald sau chiar apa. In momentul in care sunt moi, le vom toca foarte marunt.
Tapioca se spala in cateva ape si se pune la fiert impreuna cu laptele la foc mic, avand grija sa amestecam in continuu deoarece are tendinta de a se prinde. Va fi gata in momentul in care perlele sunt moi si transparente. Se poate intampla sa mai aveti nevoie de lichid, asa ca se completeaza pe parcurs cu lapte.
Peste amestecul de tapioca se adauga curmalele tocate, se presara fulgii de cocos si budinca este gata.


Pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *