Budinca de tapioca, dulceata de caise, fistic si goji

Budinca de tapioca, dulceata de caise, fistic si goji

Intr-o zi calda si frumoasa de vara nu puteam gati o budinca mai buna si mai colorata ca aceasta de tapioca acompaniata de dulceata de caise, fistic si goji.

Ingrediente:
3 linguri cu tapioca
200-250 ml lapte
2 caise bine coapte
1 lingurita cu fistic crud macinat
1 lingurita cu miere ( optional)
7-8 bobite de goji

Prima data ne vom ocupa de dulceata de caise. Acestea se spala, se scot samburii, apoi se taie felii subtiri. Se pun la fiert cu foarte putina apa, cat sa le acopere si se lasa la foc mic pana apa scade in totalitate.

Dupa ce se raceste, se adauga si mierea, in cazul in care puneti. Mierea este recomandata doar dupa 1 an, sa tineti cont de acest aspect. Oricum, caisele sunt dulci, teoretic nu ar fi nevoie si de miere. Eu totusi am folosit.

Intr-o cratita antiaderenta se pune laptele la fiert cu tapioca si se lasa 20-25 de minute din momentul in care a inceput sa fiarba. Amestecati in continuu ca sa nu se prinda, iar daca este cazul, mai adaugati lapte pe parcurs.
Cand bobitele de tapioca devin transparente si amestecul este legat bine, se trage de pe foc.

Incorporati fructele de goji, fisticul si dulceata de caise.

Veti avea cea mai racoritoare budinca de tapioca!

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *