Budinca de quinoa cu mascarpone si mure

Budinca de quinoa cu mascarpone si mure

Un preparat super bun si plin de vitamine, budinca de quinoa cu mascarpone si afine este ideala atat la micul dejun, dar si ca o gustare rapida si sanatoasa.
Eu am pregatit-o cu mure, dar la fel de bine se poate face cu afine, zmeura, prune sau chiar mango, daca vreti sa fiti mai “exotici”.
Este minunata, poate fi servita atat calda, cat si rece.

Ingrediente:
90 grame quinoa
130 grame mascarpone
1 ou
10 mure
1 lingura cu miere
ulei de cocos pentru uns forma

Quinoa se spala foarte bine in cateva ape. Cel mai bine ar fi sa o puneti intr-o sita si sa o spalati temeinic sub jet de apa.
Apoi se lasa la hidratat minimum 2 ore si iar se spala. In felul acesta este eliminata saponina, stratul de la suprafata boabelor care ii confera gustul amar specific.
Este intr-adevar putin de munca, dar rezultatul este pe masura.
Dupa aceea se fierbe 20 de minute in apa in proportie de 1:2 ( 1 parte quinoa, 2 parti apa)

Lasati-o sa se raceasca bine si adaugati mascarponele, oul batut, murele taiate feliu si mierea. Opriti cateva mure pentru decor. Le veti pune peste budinca, inainte de a o baga la cuptor.

Preincalziti cuptorul la 180 de grade si ungeti un vas yena cu ulei de cocos.

Bagati budinca la cuptor pentru 30 de minute sau pana capata o crusta maronie la suprafata.

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *