Budinca de quinoa cu banane si capsuni

Budinca de quinoa cu banane si capsuni

O budinca delicioasa si hranitoare ca aceasta de quinoa cu banane si capsuni este mereu in topul preferintelor noastre. Se prepara foarte rapid, ai nevoie de cateva ingrediente deloc sofisticate si ofera copilului o cantitate generoasa de proteina, quinoa fiind proteina vegetala, dar si numeroase vitamine din fructe.

Eu am pregatit-o cu banana si capsuni, o combinatie de fructe care noua ne place foarte mult, dar voi o puteti pregati cu orice aveti pofta sau ce este pe placul celor mici.

Sa pornim asadar aragazul si sa pregatim delicioasa budincuta.

Ingrediente:
3 linguri quinoa
1 banana
4-5 capsuni
1 praf de vanilie
1 lingurita cu miere ( optional)

Quinoa se spala foarte bine sub jet de apa rece cateva minute. In felul acesta se elimina saponina, substanta care ii da gustul acela amarui. Dupa ce se spala, se lasa la hidratat minimum 2 ore, apoi se fierbe 20-25 de minute in apa in proportie de 1:2 quinoa lichid.
Aceasta este proportia ideala. Dar, avand in vedere ca va fi fiarta in apa, iar noi folosim 3 linguri de quinoa, ar fi imposibil sa fierbem 25 de minute 6 linguri cu apa. Deci vom pune putin mai multicica apa, sa zicem in jur de 250 ml, iar daca ne mai ramane lichid dupa fierbere, il strecuram.

Din momentul in care quinoa este fiarta, pasam banana, capsunile vor fi tocate marunt si le amestecam cu quinoa.

Adaugati vanilie si putina miere, daca folositi, apoi poate fi servit bebele gurmand cu o explozie de vitamine cat sa prinda forta si putere sa alerge prin parc.

Hai sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *