Budinca de paste cu branza si mar la cuptor

Budinca de paste cu branza si mar la cuptor

Paste, paste si iar paste! Eu personal as manca toata ziua numai paste. Si se pare ca si micul gurmand din dotare are inclinatii “pastoase” pentru ca si lui ii plac tare mult.
Astazi l-am delectat cu o budinca faina de paste cu branza la cuptor, un fel de Vergabeles, varianta adaugata si imbunatatita 😀

Vergabeles este o budinca de paste cu branza la cuptor, cu stafide, oua, zahar, coaja rasa de lamaie si portocala… Ce sa mai povestim, o bunatate.
Numai ca bunatatea asta este pentru copii, deci nu poate avea zahar. Atunci eu m-am gandit sa ii adaug un mar. Ca sa fie mai aromata treaba si mai parfumata.

Ideea este ca a iesit o budinca buna rau, asa ca o voi mai face si cu alta ocazie.

Ingrediente:
50 gr paste mici pentru copii
200 gr branza de vaci
1 ou
cateva stafide sau merisoare
un varf de cutit de vanilie
1 mar

Preincalziti cuptorul la 180 de grade.

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj si se lasa sa se raceasca.
Stafidele se pun la hidratat in putin lapte cald sau chiar in apa.
Marul se curata de coaja si se da pe razatoarea mare. Nu am fost pe faza, puteam sa il coc inainte si ar fi fost si mai dulce. Data viitoare…

Intr-un bol, vom pune branza, apoi se adauga oul batut si amestecam bine.
Punem pastele peste amestecul de branza cu ou, apoi marul ras, stafidele, iar la sfarsit vanilia.

Pastele sa nu fie fierbinti, atunci luate de pe foc pentru ca oul o sa se faca omleta, iar branza o sa se intinda ca mozzarella pe pizza. Si trebuie sa ne iasa Vergabeles, nu “pizzobeles”😀

Transferam compozitia intr-un vas rezistent la caldura si bagam la cuptor in jur de 30-35 de minute.

Sa va fie de bine, gurmanzilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *