Budinca de paine cu fructe deshidratate

Budinca de paine cu fructe deshidratate

A zis cineva ca painea merge doar langa o ciorba aburinda?
Sau stie cineva vreun motiv pentru care sa nu putem face o budinca dulce de paine, de exemplu?
Ei bine, iata cea mai buna si aromata BUDINCA DE PAINE CU FRUCTE DESHIDRATATE.

Ingrediente:
2 felii potrivite de paine
2 oua
100 ml lapte
100 ml smantana cu 15% grasime
o mana fructe deshidratate( stafide, goji, prune)
putina coaja rasa de la o portocala bio
ulei de cocos pentru uns forma

Ca de obicei, setati cuptorul la 180 de grade si ungeti un vas termorezistent cu putin ulei de cocos.

Taiati feliile de paine in cubulete mici si procedati la fel si cu prunele.
Stafidele si goji nu trebuie sa le taiati, cu siguranta copiii sunt ceva mai marisori daca le faceti budinca aceasta si gestioneaza bine bucatile.

Bateti cele 2 oua cu laptele si smantana, apoi parfumati totul cu coaja rasa de portocala.

In acest amestec adaugati cubuletele de paine si amestecati bine. Painea trebuie sa fie bine acoperita de lichid. Daca nu este suficient, mai adaugati putin lapte. Depinde acum de cat de marisoare au fost feliile de paine.

Puneti si fructele deshidratate si lasati deoparte amestecul vreo 2-3 minute astfel incat painea si fructele sa fie cat mai bine hidratate. La final ar trebui ca toata compozitia sa fie usor lichida.

Transferati totul in vasul uns cu ulei de cocos si bagti la cuptor 25 de minute, pana cand budinca este rumena si apetisanta.

Sa ridice mana cine mai vrea o portie!😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *