Budinca de orzo cu mar caramelizat si lapte de migdale

Budinca de orzo cu mar caramelizat si lapte de migdale

Desi pare complicat, va asigur ca este vorba despre o budinca mai mult decat simplu de facut, dar de o bunatate iesita din comun😀 Cel putin asa imi place sa cred, avand in vedere cum a mancat gurmandul casei.
Cat despre modul de preparare, nimic mai simplu. Porniti cu incredere la treaba si sigur va fi pe gustul sefilor.

Ingrediente:
3 linguri orzo
250 ml lapte de migdale
1 mar
1 cub mic de unt
1 praf de scortisoara
1 lingurita seminte de in rasnite

Prima data se va carameliza marul. Acesta se spala, de curata de coaja, apoi se da pe razatoarea mare si se pune cateva minute pe foc mic impreuna cu un cubulet de unt. Se lasa 2-3 minute, nu mai mult. Ideea este sa se topeasca untul, iar marul sa se incalzeasca usor. Presarati scortisoara si lasati deoparte.

Intr-o cratita antiaderenta se pune la fiert laptele de migdale impreuna cu orzo pana cand acesta din urma este bine patruns, iar laptele a fost absorbit in totalitate. Dureaza un jur de 15 minute, iar daca este cazul se mai poate adauga putin lapte pe parcurs.

Amestecati apoi orzo fiert in lapte cu marul caramelizat, presarati seminte de in rasnite si lasati deoparte in jur de 10 minute cat sa se hidrateze putin semintele, iar budinca sa se racoreasca.

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *