Budinca de orez cu mascarpone

Budinca de orez cu mascarpone

Budinca, budincuta, cum de ai iesit asa bunuta? Pentru ca am mascarpone, un praf de vanilie si… nu mi-a iesit nicio rima. In schimb mi-a iesit o budinca tare aromata si buna, de sa te lingi pe degete si mai multe nu. Cu ingrediente simple chiar se pot face minuni in bucatarie. Bine, nu zic eu ca am inventat cine stie ce reteta, probabil alte mamici au facut deja asa ceva si nu vin eu acuma cu nicio noutate. Dar pentru gurmandul meu chiar a fost ceva nou si i-a placut foarte mult.
Dar sa va las reteta, poate va tenteaza.

Ingrediente:
4 linguri cu orez
100-150 gr mascarpone
1 ou
1 praf de vanilie
250 ml lapte vegetal sau de vaca

Orezul se lasa la hidratat peste noapte, de preferat in apa cu putina lamaie. In felul acesta este eliminat arsenicul. Nu va mai spun, ca sa nu va mai tot bat la cap si sa va plictisesc.

A doua zi se mai spala in cateva ape si se pune la fiert impreuna cu laptele pana cand acesta este absorbit aproape in totalitate. Avand in vedere ca a stat la hidratat, se va face destul de repede. In jur de 15 minute va fi gata.

Lasati sa se raceasca, adaugati mascarponele si amestecati bine sa se incorporeze.

Bateti oul ca pentru omleta si adaugati-l peste orez.

Parfumati toata minunatia cu un strop de vanilie, puneti intr-un vas termorezistent si bagati in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25-30 de minute.

Puteti unge forma cu putin unt daca doriti. Eu am folosit vase ramekin individuale si nu le-am uns. Oricum este o budinca ce se va servi cu lingurita, deci nu am vazut rostul sa mai ung si vasul.

Serviti piticotii infometati care va vor multumi fara doar si poate.

Sa aveti pofta buna, bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *