Budinca de mascarpone cu banana si pepene galben

Budinca de mascarpone cu banana si pepene galben

Budinca de mascarpone cu banana si pepene galben este gustarea ideala: dulce, aromata, se face repede si se mananca si mai repede.

In loc de pepene galben puteti folosi si alte fructe: piersici, caise, mango. Ideea este sa fie dulci ca sa nu trebuiasca sa adaugati zahar.

Ingrediente:
150 grame de mascarpone
1 ou
1 banana de marime medie
1 felie de pepene galben( taiat cubulete)
1 lingurita seminte de chia
unt pentru uns tava( optional)

Preincalziti cuptorul la 180 de grade si scoateti branza mascarpone din frigider cu aproximativ 15-20 de minute inainte de a va apuca de treaba. In felul acesta este mai cremoasa si se amesteca mai bine.

Bateti oul cu mixerul pentru a incorpora cat mai mult aer si adaugati-l peste mascarpone.

Pasati banana cu o furculita si incorporati-o si pe aceasta in amestecul de ou si mascarpone, apoi adaugati semintele de chia.

Ungeti cu unt un vas termorezistent, transferati budinca in el, apoi presarati din loc in loc bucati de pepene galben.
Daca folositi o forma de silicon, atunci nu este necesar sa o ungeti. Sau se mai poate folosi ulei de cocos in loc de unt.

Bagati forma la cuptor pentru 30 de minute, dupa care bucurati-va de rezultat.
Lasati totusi cateva minute sa se racoreasca😀

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *