Budinca de legume cu mascarpone

Budinca de legume cu mascarpone

Ce sa zic despre aceasta budinca? Doar ca legume+ mascarpone= ceva de vis.
Asa de mult ne-a placut, incat cu siguranta o vom mai face.
In plus, are foarte multe legume, are si putina proteina datorita branzei mascarpone, este moale, cremoasa, se face repede, iese o portie generoasa, deci veti avea pentru 2 zileā€¦ sper ca v-am convins sa o pregatiti pentru ca merita.

Ingrediente:
5 buchetele potrivite de broccoli
3 buchetele conopida
100-150 gr dovleac placintar
100 gr mazare
1 catel de usturoi
3 linguri cus cus cu granulatie mica
2 linguri cu varf mascarpone (aprox. 100 gr)
cimbru pentru aroma

Legumele se spala si se fierb la abur sau in apa, cum va este mai comod, apoi se toaca marunt ori se paseaza cu furculita.

Cus cus ul se pune la hidratat in apa clocotita si se lasa acoperit pentru aproximativ 10 minute.

Cam asta a fost partea cea mai grea. Acum se adauga legumele peste cus cus, se pune si mascarponele, se amesteca bine si se condimenteaza cu cimbru.

Puneti totul intr-un vas rezistent la cuptor sau in mai multe vase mai mici si bagati la cuptor pentru 25 de minute ori pana se rumeneste frumos deasupra.

Cuptorul sa fie incins la 180 de grade.

Eu am pus in 3 vase ramekin. Se mentine foarte bine in frigider si in felul acesta, a doua zi cand va trebui sa incalziti, veti incalzi exact o portie.

Sa va fie de bine, bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *