Budinca de gris cu visine si mango

Budinca de gris cu visine si mango

Stiti regula, nu? Au trecut 2 zile, paf o budincutašŸ˜€
De data aceasta am facut una din gris cu visine si mango de toata bunatatea si frumusetea. Mi-au iesit 2 portii, asa ca sunt asigurata pentru gustarea de dupa-amiaza, dar si pentru micul dejun de maine. De-aia imi place mie sa fac budincute, printre altele. Impusc 2 iepuri dintr-o lovitura. Pai hai cu budinca atunci, sa nu mai stam la povesti.

Ingrediente pentru 2 portii:
300 ml lapte
3 linguri rase cu gris
1 ou
o mana buna visine si mango bucati
un praf de vanilie

Puneti laptele la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca, adaugati grisul in ploaie. Amesecati energic sa nu se formeze cocoloase, apoi lasati la foc mic pentru 5 minute. Practic faceti un gris cu lapte, dar nu il veti fierbe in totalitate, se va gati si la cuptor.

Luati vasul de pe foc, acoperiti cu un capac si lasati sa se raceasca. Din cand in cand mai amestecati compozitia ca sa nu se intareasca prea tare.

Cand grisul cu lapte s-a racit, adaugati un ou batut si omogenizati bine.
Puneti si vanilia, apoi fructele taiate cubulete.

Preincalziti cuptorul la 180 de grade.

Turnati budinca intr-un vas termorezistent si bagati la cuptor aproximativ 25-30 de minute sau pana se rumeneste frumos.

Si iata ca am mai servit o budinca minunata. Este buna atat calda, cat si rece.

Sa aveti bebei gurmanzi si sanatosi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *