Budinca de gris cu branza si mango

Budinca de gris cu branza si mango

Budincile te scot din impas de fiecare data. Se preteaza atat ca mic dejun, dar si pe post de gustare. Inclusiv la cina puteti oferi cate o budinca. Le puteti face seara, iar a doua zi dimineata doar le incalziti cateva minute si gata masa lui Bebe Gurmand.
Asa si cu budinca aceasta de gris cu branza si mango. Am facut-o aseara, iar azi dimineata am pregatit doar o cafea 😋

Ingrediente pentru 2 portii:
1 ou
2 linguri cu gris
1 lingura generoasa cu branza de vaci (40-50 grame)
100 ml lapte
o mana cubulete de mango
cateva stafide
un praf de vanilie
unt pentru uns formele (optional)

Preincalziti cuptorul la 180 de grade.

Bateti oul bine cu o furculita sau cu telul si adaugati laptele si branza de vaci.

Puneti apoi grisul omogenizand bine dupa fiecare lingura.

Incorporati la final stafidele, cubuletele de mango si praful de vanilie.

Acum puteti unge cu putin unt forma sau formele in care veti pune budinca, dar acest pas nu este obligatoriu. Oricum budinca se ma servi cu lingurita, are o textura usor umeda, asa ca nu este nevoie sa ungeti forma. Depinde de voi cum preferati.

Bagati budinca la cuptor pentru 25-30 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra. Este foarte buna atat calda, cat si rece. Pentru copiii peste 1 an se poate adauga 1 lingurita cu miere sau alt indulcitor, dar eu zic ca nu este nevoie. Mango este foarte dulce daca este copt bine.

Sa aveti pofta buna si bebei gurmanzi va doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *