Budinca de dovleac

Budinca de dovleac

Pana sa vin la Cluj, eu habar nu aveam ca dovleacul se poate manca. Ba mai mult decat atat, este si foarte bogat in vitamina A, vitamina C, complexul de vitamine B, acid folic, calciu, magneziu, fier,adica o multitudine de nutrienti valorosi pentru organism. In ultimul timp l-am folosit destul de des in preparate : supa crema, budinci, piureuri.


Ingrediente pentru 2 portii:
200 g piure de dovleac
1 para
1 ou (sau un galbenus in cazul in care nu ati introdus albusul)
50 ml lapte
2 linguri branza de vaci 
1 pruna uscata hidratata in prealabil si tocata foarte marunt (optional)
un praf de scortisoara (optional)


Se incinge cuptorul la 180 de grade.
Se fierbe la abur dovleacul placintar taiat cubulete si para pentru aproximativ 10 minute, apoi se paseaza. Se adauga oul batut , branza, laptele ,pruna, scortisoara si se amesteca pana se incorporeaza bine toate ingredientele.
Se distribuie in 2 vase rezistente la caldura si se coc 30 de minute.


Pofta buna si bebei gurmanzi sa aveti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar