Budinca de cus cus cu struguri si zmeura

Budinca de cus cus cu struguri si zmeura

Ce mai budinca am facut! Rumena, frumoasa, nici prea moale, nici prea tare ca si consistenta, dulce si aromata. Cu alte cuvinte: budinca perfecta de cus cus cu struguri si zmeura.

Ingrediente:
1 cescuta cus cus cu granulatie mica
3 cescute lapte
1 ou
1 mana de zmeura
1 mana boabe de struguri
1 lingura miere( optional)
unt de cocos pentru uns tava

Puneti intr-un bol incapator 1 cescuta de cus cus.

Laptele se pune la incalzit, iar cand este fierbinte se adauga peste cus cus si se acopera cu o farfurie. Lasati deoparte pentru 15 minute. Foarte important, atat cus cus ul, cat si laptele se vor masura cu aceeasi cana.

Cat cus cus ul sta la hidratat, preincalziti cuptorul la 180 de grade si ungeti cu ulei de cocos un vas termorezistent.

Spalati fructele si, daca este cazul, strugurii se pot taia in jumatati. Eu am folosit struguri cu boabe mari pe care le-am taiat pe lungime, apoi le-am scos samburii. Daca doriti, sunt struguri fara samburi. Puteti folosi din aceia.

Bateti bine oul si adaugati-l peste cus cus, apoi puneti mierea si fructele. Amestecati cu grija pentru a nu le zdrobi, mai ales zmeura.

Transferati amestecul in forma si bagati la cuptor in jur de 30 de minute. Cand budinca este rumena, se poate scoate.

Este foarte buna atat calda, cat si rece.

Pofta buna si sa imi spuneti cum v-a iesit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *