Budinca de cus cus cu para caramelizata

Budinca de cus cus cu para caramelizata

A trecut ceva vreme de la ultima reteta in care am folosit cus cus, asa ca era musai sa fac un mic dejun cu o budincuta aromata de cus cus. Para caramelizata este exact cireasa de pe tort. Merge de minune pentru ca este dulce, deci nu veti avea nevoie de niciun fel de indulcitor. Daca nu aveti para, puteti folosi si o banana micuta si coapta sau chiar un mar caramelizat cu putina scortisoara.

Ingrediente:
2 linguri cus cus cu granulatie mica
150 ml lapte
1 para coapta
1 cub de unt
1 praf de vanilie/ scortisoara
1 lingurita cu mix de seminte macinate

Prima data ne ocupam de para. Aceasta se spala, se curata de coaja si se da pe razatoarea mare.
Puneti putin unt intr-o craticioara antiaderenta si cand incepe sa se ropeasca adaugati para cu tot cu zeama lasata. Amestecati in continuu pana cand lichidul se evapora. Dureaza in jur de 5 minute.
Puneti un praf de vanilie sau scortisoara si lasati deoparte.

Separat puneti laptele la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca adaugati si cus cus ul. In mod normal, acest tip de cus cus nu trebuie fiert, se poate lasa doar la hidratat in lapte fierbinte in proportie de 1:2.
Eu de aceasta data am preferat sa il fierb pana cand laptele a fost absorbit in totalitate. In felul acesta a avut o consistenta mai cremoasa.

Am amestecat apoi para caramelizata cu cus cus ul fiert, am presarat o lingurita cu mix de seminte macinate si… foame mare cat cuprinde. Castronelul a fost pe loc devorat pana la ultima lingurita.

La fel sa fie si la voi, bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *