Budinca de cus cus cu dovlecel

Budinca de cus cus cu dovlecel

Buna, buna, foarte buna a fost aceasta budinca. Am facut-o rapid, mai mult a durat sa stea dovlecelul la scurs.
In plus, este sanatoasa si satioasa datorita branzei. In cazul in care nu ati introdus inca ricotta, aceasta poate fi inlocuita cu succes cu branza de vaci sau chiar cu mascarpone daca sunteti suficient de mari.

Ingrediente:
2 linguri cus cus cu granulatie mica
1 dovlecel mai mic
1 catel de usturoi
1 lingura cu varf ricotta( branza de vaci)
marar dupa gust

Cus cus ul se pune la hidratat in apa clocotita.

Dovlecelul se curata de coaja, se da pe razatoarea mica, apoi se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Eventual se preseaza bine in pumni ca sa se elimine toata apa.

Usturoiul se curata si el, apoi se toaca marunt.

Intr-un bol amestecam toate ingredientele: cus cus, dovlecel, usturoi, ricotta, adaugam si marar dupa gust, apoi transferam totul intr-un vas termorezistent.

Bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20-30 de minute sau pana prinde o crusta la suprafata.

Eu am folosit forme de silicon pentru briose deoarece sunt mai practice. Mi-au iesit 4 bucati.

Pofta buna si bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *