Budinca de cartofi cu spanac

Budinca de cartofi cu spanac

A venit primavara, au aparut verziciuniele: ceapa verde, spanac, usturoi… Eu zic sa profitam din plin si sa gatim cat mai mult cu ele.

Spanacul contine fier, deci nu poate sa lipseasca din meniul nostru.
Dar atentie, se ofera cu moderatie deoarece contine acid oxalic. Din cauza acestuia se pot produce pietre la rinichi.
Eu ii ofer spanac lui Matei cam de 2-3 ori pe luna, cel mult.

Ingrediente:
2 cartofi potriviti
1 mana spanac
1 fir de usturoi verde
50 gr branza de vaci
1 cub de unt
ierburi de Provence

Prima data ne vom ocupa de cartofi. Acestia se spala, se curata de coaja, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cat sa ii acopere pentru aproximativ 20-25 de minute, dupa care se fac piure.

Spanacul se spala, se indeparteaza coditele, apoi se opareste cam 2-3 minute si se toaca marunt.

In piureul de cartofi se adauga spanacul, usturoiul tocat foarte fin, branza de vaci si untul.

Se omogenizeaza bine, dupa care se condimenteaza cu ierburi de Provence sau orice alte plante aromatice va sunt pe plac.

Incingeti cuptorul la 180 de grade.

Ungeti un vas termorezistent cu foarte putin unt sau ulei, puneti compozitia in vas si bagati la cuptor pentru 15-20 de minute.

Budinca poate fi servita atat la pranz, cat si la cina.

Sa aveti bebei gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *