Budinca de broccoli cu ricotta

Budinca de broccoli cu ricotta

Zi de sarbatoare: micul gurmand a avut broccoli la pranz. Ii place broccoli mult, mult, foarte mult.

Este o budinca extrem de buna, moale, deci va fi mancata cu lingurita. Si iese o portie destul de generoasa din cantitatile acestea, deci cu putin noroc veti avea si pentru pranzul din ziua urmatoare. Asta daca bebe accepta 2 zile la rand acelasi fel de mancare. Noi cam strambam din nas daca indraznesc sa ii dau martea ce a mancat si lunea. Cica asa se intretine fitza imperiala de care incercam sa ne tratam, dar deocamdata nu ne iese. 😀
Nu stiu la voi cum este, dar la noi cam asa stau lucrurile.

Un alt aspect pe care as vrea sa-l mentionez, oul din compozitie poate fi inlocuit cu fulgi de drojdie inactiva. Asta in cazul in care sunt copii care nu tolereaza oul. Au fost mamici care mi-au spus ca deocamdata nu le mai dau ou bebeilor din diferite motive. Nu e nicio problema, puneti o lingurita de fulgi de drojdie inactiva si ati rezolvat treaba. Drojdia inactiva inlocuieste cu succes oul atat din punct de vedere nutritional, dar are si rolul de a inchega compozitia. Pe langa asta, este si buna la gust.
Sau daca nu ati introdus oul intreg, puneti numai galbenusul, fara albus.

Pana una-alta, pentru budinca de astazi pe care noi am servit-o DOAR astazi, veti avea nevoie de:
5-6 buchetele de broccoli
50 gr. ricotta ( branza de vaci)
1 lingura iaurt
1 ou ( sau doar galbenusul sau o lingurita fulgi de drojdie inactiva)
1 catel mic de usturoi
unt pentru uns vasul
ierburi de Provence

Incalziti cuptorul la 180 de grade.

Broccoli se spala, se fierbe 10 minute la abur, apoi se toaca destul de marunt.

Se adauga ricotta, iaurtul, oul usor batut sau fulgii de drojdie inactiva si usturoiul strivit cu presa ori dat pe razatoare.
Omogenizati bine, condimentati cu ierburile de Provence si transferati intr-un recipient termorezistent uns cu putin unt.

Bagati la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute sau pana se rumeneste frumos.

Sa va fie de bine, bebei frumosi si gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *