Budinca de amaranth cu morcov, stafide si migdale

Budinca de amaranth cu morcov, stafide si migdale

Desi suna ciudat, budinca de amaranth cu morcov la care adaugam stafide si migdale, va asigur ca este foarte buna.
In plus, amaranth-ul face parte din categoria supercerealelor, el fiind unul dintre cele mai nutritive alimente.
Bogat in proteine, amaranth-ul contine si o serie de vitamine, precum vitamina A, E, B, D, dar si minerale: fier, magneziu, zinc, fosfor.

Chiar s-a descoperit ca amaranth-ul, atat sub forma de cereala, ca si sub forma de ulei, reduce colesterolul rau cu aproximativ 20%.

Este drept, are un miros si un gust particular, usor intepator, dar spalat foarte bine si gatit corespunzator, chiar devine un aliment bun la gust.
Incercati cand aveti vreme aceasta budinca de amaranth cu morcov, stafide si migdale, este foarte buna.

Ingrediente:
3 linguri cu amaranth
1 lingura cu varf branza de vaci
1 morcov foarte mic
2 lingurite fulgi de migdale
1 lingurita miere
cateva stafide
un praf de vanilie

Amaranth-ul se spala bine in cateva ape.
Eventual puneti-l intr-o sita fina si spalati-l sub jet de apa, apoi se lasa la hidratat peste noapte.

A doua zi se pune la fiert pentru 30 de minute, proportia corecta fiind de 1:3. Adic─â la 3 linguri de amaranth cate avem noi in reteta, ar trebui sa punem 9 linguri cu apa. Dar vom pune mai mult, este imposibil sa fierbi 9 linguri cu apa timp de 30 de minute. Eu am pus in jur de 200 ml apa, iar la un moment dat am mai completat cu putina. Ideea este ca trebuie sa se faca gelatinos, exact ca o budinca usor inchegata.

Dupa 20 de minute de fiert, adaugati praful de vanilie si morcovul dat pe razatoarea mica, astfel incat sa fiarba si el putin.

Luati de pe foc, lasati 10 minute sa se raceasca, apoi incorporati celelalte ingrediente: branza de vaci, fulgii de migdale, mierea si stafidele.

Sa o serviti cu placere, micilor gurmanzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *